Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ...... ΑΠΟΥΣΙΑΣ


Πέρασε καιρός από την τελευταία ανάρτηση. Δικαιολογημένη η αγανάκτηση, ίσως και η ανησυχία των λίγων αναγνωστών της.

Το ημερολόγιο δεν «έκλεισε». Παίρνει ολιγοήμερες ανάσες.

Δεν έγινε εξάλλου κάτι το σημαντικό για να μην έχει λόγο ύπαρξης. Όλα βαίνουν …. φυσιολογικά, μέσα στην άγνοια, στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη!

Δεν υπάρχει διάθεση για γραφή. Ούτε καν έμπνευση. Λόγοι υπάρχουν, ποτέ δεν έπαψαν. Το πνεύμα ασθενές. Καλοκαιρινή ραστώνη?

Ισως και μια παροδική, αρχικά ελπιδοφόρα, γνωριμία …. που φάνηκε ότι θα μπορούσε να πάρει το μυαλό από τα «κολλήματα» του …. για να αποδειχθεί (μάλλον) ότι τελικά «εκείνη» ήταν η πιο έντιμη απ’ όλες, ότι παρά τον παρανοϊκό τρόπο σκέψης και λήψης των αποφάσεών της, είχε μια «ντομπροσύνη» και δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει ανθρώπους για δικό της συμφέρον, όσο κι’ αν οι αποφάσεις αυτές ήταν αυτο- (και ετερο-) καταστροφικές.

Ασχετα πάντως από αυτά, σκέψεις υπάρχουν. Και γεγονότα, του παρελθόντος ή του παρόντος, που ίσως αξίζουν ανάλυσης. Και παρότι τόσο «μακριά» … εξελίξεις (σημαντικές ή ασήμαντες, ποιος θα το κρίνει?) υπάρχουν. Όχι ευοίωνες σίγουρα. Συμβάντα που ίσως παίξουν κάποιο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Αν θα υπάρξει εξέλιξη, αν θα υπάρξει συνέχεια. Αγνωστο το μέλλον. Απρόβλεπτη η ζωή. Επιφυλάσσει εκπλήξεις, Άλλες φορές ευχάριστες, άλλες δυσάρεστες.

Σε αναμονή λοιπόν. Αναμονή εξελίξεων. Αναμονή σκέψεων. Αναμονή καταγραφής τους. Αναμονή …. διάθεσης. Αναμονή και υπομονή.

Καλό καλοκαίρι αγαπητοί μου φίλοι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή όταν "έστηνες" αυτό το ιστολόγιο , έγραψες αυτό :
"ΟΣΟΙ ΒΙΩΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ (Η ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ) ΜΙΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ, ΜΙΑ ΑΚΟΥΣΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ...... ΙΣΩΣ ΒΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ." ....
Επειδή λοιπόν , έγραψες αυτό , σε παρακαλώ , όσο σου είναι μπορετό βέβαια , να συνεχίζεις να γράφεις .
".... κι εμείς ερωτευθήκαμε , αλλά δεν τρελαθήκαμε , τους φίλους μας , δεν καίμε..."
Καλό καλοκαίρι να έχεις .

Σ είπε...

Σ' ευχαριστώ για την παρότρυνση καλή μου. Αυτός ήταν και ο σκοπός της τελευταίας ανάρτησης. Να δείξει ότι "έπεται συνέχεια".
Τους λίγους φίλους που αυτή η "έκθεσή" μου απέφερε, τους εκτιμώ τόσο που δεν έχω καμμιά πρόθεση να τους "κάψω", όσο κι' αν (εξακολουθώ να) αισθάνομαι ερωτευμένος!
Καλό καλοκαίρι σ' εσένα και όλους.

aeipote είπε...

Εύχομαι να γίνει ένας σεισμός στην καθημερινότητά σου. Να συγκατανεύσουν οι Θεοί. Να γίνει το Θαύμα! Να έρθει να σε βρει, να πέσει στην αγκαλιά σου. Έτσι! Για το γαμώτο. Για να θριαμβεύσει η ελπίδα πάνω στην γκρίζα καθημερινότητα, για να δικαιωθούν όσοι πολύ αγάπησαν και πολύ πόθησαν. Από καρδιάς, στοι εύχομαι!

Σ είπε...

Ευπρόσδεκτος τέτοιος σεισμός. Ας είναι πολλά τα "ρίχτερ" ..... όμως .... ατάραχη η γη, όπως και η ζωή μου ... Ευχαριστώ για τις ευχές. Πιστεύω στην "θετική ενέργεια", αυτήν και που οι ευχές αποστέλλουν προς το μέρος του έχοντα την ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Τελειώνει κι ο Οκτώβρης ...
Κι εσύ , ακόμα να φανείς ...
Έταξες , και ... δεν το έκανες ...